Σάββατο, 28 Απριλίου 2007

1000+1 ιστορίες

Ας υποθέσουμε πως βρίσκουμε ένα παλιό κουρελιασμένο βιβλίο, γραμμένο σε μια αλλόκοτη γλώσσα, μια γλώσσα που κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει.
Ας υποθέσουμε ότι το ανοίγουμε και ότι, κατά ένα μαγικό τρόπο, μπορούμε να καταλάβουμε τι γράφει.


Τι κάνουμε τότε;
1. Προσπαθούμε να βρούμε ένα μυστικό τόπο να το κρύψουμε και να το ξεχάσουμε.
2. Προσπαθούμε να διαδώσουμε όσα φανταστικά πράγματα είναι γραμμένα στις σελίδες του, πράγματα που μονάχα εμείς γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε.


Ας μη διστάσουμε να πράξουμε το δεύτερο, να μοιραστούμε τις ιστορίες που κυκλοφορούν στο αίμα και στο νου μας. Μπορεί να είναι ιστορίες που έρχονται από το μέλλον ή από το παρελθόν, μπορεί να είναι παραμύθια ή αλήθειες, ανάλογα πώς το εννοεί καθένας μας.
ΒΟΥΡΡΡΡΡ λοιπόν! Αιτήσεις συμμετοχής στο μέηλ μου, από όποιο/α καίγεται να γίνει συνδημιουργός αυτού του φοβερού ιστότοπου.

σμουτς!:-)


7 σχόλια:

Helix Nebulae είπε...

Με γεια το απόκτημα :-) Μόλις βρω χρόνο θα σου στείλω καμιά ιστοριούλα.

Σμουτς

Rodia είπε...

Το blog αυτό δεν ειναι δικο μου, δεν έχω σκοπό να το διαχειρίζομαι μόνη μου, απλώς το άνοιξα να υπαρχει για το λογο που αναφερεται στον τιτλο του. Διαφορετικα, αν δεν υπαρξουν συνυπευθυνοι δημιουργοι, το κλεινω.

..χλιαρό σε βρίσκω Χέλιξ.. :-Ρ
(στέλνω πρόσκληση και ό,τι θελήσεις πράξε)

Helix Nebulae είπε...

Εντάξει, γράφτηκα. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Δε μου λες, μπορούμε να ποστάρουμε ήδη δημοσιευμένα κείμενα; Σε ρωτάω δημοσίως γιατί μπορεί να ενδιαφέρονται κι άλλοι για την απάντηση.

Υπόσχομαι να ασχοληθώ :-))))

Rodia είπε...

Ο,τι θέλουμε ποστάρουμε, αρκεί να συμπλέει με το ποθούμενο: "Μπορεί να είναι ιστορίες που έρχονται από το μέλλον ή από το παρελθόν, μπορεί να είναι παραμύθια ή αλήθειες, ανάλογα πώς το εννοεί καθένας μας." και να έχει μπόλικο χιούμορ! :-)
..τα καθημερινά και τα τετριμμένα, τα νερόβραστα, τα τρώμε συνέχεια.. ε.. ας κάνουμε ένα διάλλειμμα εδώ πέρα..

Queerdom είπε...

Επειδή έχω απορίες ρωτώ..:)
Αυτή η περιγραφή που δίνεις για τις ιστορίες που ψάχνεις είναι κάπως γενικευμένη από την μία και από την άλλη το να έχουν χιούμορ, ίσως περιοριστικό. Πώς το έχεις σκεφτεί; Ποιο το πνεύμα που θέλεις νά'χει;
Πέρα από το διάλειμμα από τα τετριμμένα..

Rodia είπε...

Η ιδέα ξεκίνησε από το ποστ του Helix, εδώ πέρα -αν δεν ανοίξει το λινκ: http://yperoptix.blogspot.com/2007/04/blog-post_27.html

Ο,τι δήποτε μπορεί να γραφτεί με χιούμορ, και η μεγαλύτερη αλήθεια. Με οποιαδήποτε μορφή του, χαλαρό, ξεκαρδιστικό, μαύρο, (αυτο)σαρκαστικό.

Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο, και νομίζω ότι στη πορεία θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Οι ιστορίες μπορεί να αγγίζουν (και να καταστρέφουν ή να βελτιώνουν) τα κακώς κείμενα, αλλά μπορεί να είναι και παραμυθάκια με κρυμένα ευχολόγια.

Γράφοντας αυτό το σχόλιο και έχοντας στο νου το ποστ του Χέλιξ, φτάνω στο συμπέρασμα να προτεινω ιστορίες που θα προβάλλουν μέσα από καλά κρυμένη γραφή ό,τι απασχολεί την κοινωνίας μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΟΥΦΦΦΦΦ το ειπα!:-))
..επίσης, αν μια ιστορία αρέσει και εμπνεύσει κάποιο άλλο μέλος, θα μπορεί να συνεχιστεί απο περισσότερους του ενός..
..ακόμη, ένα μέλος μπορεί να συνεχίζει τη δική του ιστορία σε συνέχειες ή να γράφει μικρές αυτοτελείς ιστοριούλες..

ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΜΑΝ. ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ.

Zelot είπε...

Πολύ καλή ιδέα! Και υπάρχει προοπτική εξέλιξης. Με ενθουσιάζει ό,τι έχει προοπτική εξέλιξης!
Θα το σκεφτώ και αν είναι δηλώνω. Αλλά και να μην δηλώσω, είμαι μαζί σας παιδιά!!!